Waarom

Het is alweer een paar weken geleden. Ik zit op mijn kruk aan het kookeiland. Mijn vaste thuiswerkplek. Arbotechnisch compleet onverantwoord, maar het is mijn favoriete plek geworden. Aan de ene kant grote ramen met veel licht en aan de andere kant goed zicht op mijn zoontje wat braaf zijn thuisonderwijs aan het volgen is. Nouja, braaf. Laten we het er op houden dat hij om de paar minuten wat additionele motivatie nodig heeft om door te gaan en vanaf deze plek kan ik goed meekijken op zijn scherm om te voorkomen dat er online games worden gespeeld. Meestal gaat dat goed. Toch zijn er momenten waarop ik zelf ontzettend druk ben en meer de neiging heb om hem al spartelend achter het behang te plakken. Misschien zelfs vaker dan soms, als ik eerlijk ben. De kans is groot dat hij mij ook wel eens ergens achter had willen plakken. Maar dan, dan sta ik even stil en dan besef ik mij hoe goed we het hebben.

Ik ben gezond, hij is gezond. We kunnen soms even ontzettend gefrustreerd en boos op elkaar zijn, maar we houden van elkaar en soms is boos kunnen worden gewoon een luxe. Hoe anders zou het zijn als ik in het ziekenhuis terecht kom. Of erger nog, als hij in het ziekenhuis terecht zou komen. Hoe onbenullig is dan nog je frustratie over elkaar in de weg zitten tijdens (school)werk. Hoe hard staat je wereld stil als je kind ziek wordt? Ernstig ziek. Langdurig ziek. Wat doe je als je niet meer de luxe hebt om ruzie te maken? Wat doe je als er geen behang meer is om iemand achter te plakken, maar alleen nog maar lange witgeverfde ziekenhuismuren? Met dat besef besloot ik: ik ga wat doen! De simpele realiteit is dat je mij niet in een ziekenhuis of zorginstelling wil neerzetten om te helpen. Daar gaat niemand gelukkig van worden. Echt niet. Maar ik kan wel wat anders.

De afgelopen paar jaar heb ik veel ondernemers en directies mogen helpen met hun bedrijfsvoering. Soms waren dat lange trajecten, waarbij ik als interimmer maandenlang betrokken was. Soms waren dat korte sessies waarbij ik in een paar uur hielp om een concept vorm te geven, een businessmodel hielp verbeteren, of als sparringpartner een bijdrage leverde in het creëren van een nieuwe product-markt combinatie. Het is en was ‘all over the place’ en dat is waar ik goed in ben (als ik dat zo over mijzelf mag zeggen). Mijn ervaring van startup tot corporate en van MKB tot overheid helpt mij om te begrijpen wát waar nodig is. Mijn goed gevulde gereedschapskist helpt mij om te ‘cherrypicken’ uit diverse oplossingen die gangbaar en succesvol zijn binnen specifieke branches en te vertalen naar nieuwe situaties. Dat kan ik wél. Kan het mes ook aan twee kanten snijden? Volgens mij wel. De huidige tijd is heftig. In bijna alle opzichten is het leven er niet leuker op geworden.

Contact met familie, vrienden en collega’s is lastig. Concerten, theaters, festivals, sportwedstrijden en evenementen bestaan nauwelijks nog. De zorg is zwaar overbelast en we staan aan de vooravond van een economische dreun. Een deel van wat nu nog nét overeind blijft door alle maatregelen zal de komende paar jaar mogelijk gaan sneuvelen, met alle gevolgen van dien. Bedrijven die failliet gaan leveren namelijk niet alleen een probleem op voor de ondernemer en de aandeelhouders, maar ook voor al het personeel en hun families, verschillende toeleveranciers en financiers en zo start een langdurig domino effect van gevolgschade waar we bijna allemaal slachtoffer van worden. Maar, precies dáár kan ik helpen en zo had ik bedacht dat het mes aan twee kanten kan snijden. Misschien zelfs wel aan drie, of vier. Wat is mijn plan? Ik ga het aankomende jaar in totaal 50 organisaties helpen.

Helpen door mijn tijd, aandacht, middelen, netwerk te besteden aan het meedenken over oplossingen. Intelligente, creatieve, pragmatische dingen die ik geleerd heb en graag wil delen om er voor te zorgen dat startups harder groeien, scale-ups de omslag kunnen maken naar professionele bedrijfsvoering en structurele groei, dat corporate organisaties nog een beetje van die pragmatische en doelgerichte ondernemersmentaliteit terugvinden. Het maakt mij niet uit hoe groot of hoe klein de organisatie is, in welke branche, of wat de uitdagingen zijn. Ik ga op mijn manier meehelpen om je doelstellingen te behalen. Gratis. Gratis? Ja, gratis. Het enige wat ik van je vraag is dat je achteraf zélf bepaalt hoeveel geld je overmaakt naar Make-A-Wish. Een prachtige organisatie die wil voorkomen dat het leven van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende, ziekte alleen nog maar gaat over ziek zijn. Daarom vervult Make-A-Wish de liefste wens van kinderen.

Met deze actie, hoe klein ook, hoop ik het verschil te kunnen maken voor organisaties én voor kinderen die het zwaar hebben. Mag ik je komen helpen? En help jij mij om te helpen?

Hoodie

Doneer jij meer dan €200 euro aan Make-A-Wish via mijn actiepagina? Dan ontvang je van mij deze te gekke FiveLeggedSheep hoodie!

CONTACT

Heb je vragen of wil je je inschrijven?

LEES VERDER >