Veelgestelde vragen

Waarom doe je dit?

Op de eerste plaats omdat ik graag wat wil doen voor kinderen wiens leven grotendeels gaat over ziek zijn en tegelijkertijd wil ik mijn spreekwoordelijke steentje bijdragen aan het noodzakelijke economische herstel als gevolg van de corona maatregelen. Wil je wat meer weten over de aanleiding om deze actie op te zetten, klik dan hier.

Verder vind ik het ook heel leuk om te doen. Sommige mensen houden van kruiswoordpuzzels en anderen houden weer van miniatuurtreintjes. Ik ben zo’n gek die van businessmodellen en ondernemen houdt en graag met ondernemers, bedrijven, verenigingen en instellingen in gesprek ga over het verbeteren van hun organisatie. In de ruimste zin des woords.

Verdien je er zelf wat aan?

Nee, 100% van de opbrengsten van de actie gaan naar Make-A-Wish. Sterker nog, wanneer je doneert, dan doe je dat direct bij Make-A-Wish. Ik wil daar verder niet tussen zitten. Zo blijft het duidelijk, eerlijk en transparant.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden gaat eenvoudig, door hier te klikken. Zorg alsjeblieft dat je contactgegevens goed en duidelijk zijn en geef, door beantwoording van de vragen, een beetje een beeld van je situatie en organisatie. We gaan daarna zo snel mogelijk contact met je zoeken om de mogelijkheden te bespreken en in te plannen. Ik hoop dat je begrijpt dat we geen compleet klantcontactcentrum hebben opgetuigd voor deze actie, dus als het druk is, dan kan het even duren voor je een reactie krijgen, maar we laten sowieso wat van ons horen.

Is er een selectie en hoe verloopt die?

Als de actie een groot succes is, dan kan de situatie ontstaan dat we keuzes moeten maken wie we gaan helpen en wie niet. Dat zie ik als een luxeprobleem, want dan is de actie in ieder geval geslaagd. In een dergelijk geval zullen we dat doen door een inschatting te maken hoe groot de hulpbehoefte is en hoe groot mijn impact in die situatie kan zijn. Bij voorkeur help ik op plekken waar het meeste verschil gemaakt kan worden. Maar, eerlijk is eerlijk, laten we eerst maar eens kijken hoeveel mensen en organisaties zich aanmelden.

Wat krijg ik, als ik mee doe?

Op de eerste plaats natuurlijk mijn hulp en zodra je geld doneert aan Make-A-Wish het goede gevoel dat je voor een ernstig ziek kind hebt kunnen bijdragen aan een fantastische dag. Desalniettemin is er meer. We gaan op deze website aandacht besteden aan jou en je organisatie (als je dat wilt) middels een kort item en een link naar je website en we nemen je mee in onze socials. Verder kom je met je donatie hier op de actiepagina terecht van Make-A-Wish en indien je besluit om meer dan €200 te doneren krijg je gratis deze mooie FiveLeggedSheep hoodie.

Kunnen we eerst even bellen?

Ik snap dat je dat wilt en als dat enigszins past, dan gaan we dat zeker laten lukken. Ik hoop echter dat je je kunt voorstellen dat deze actie langs alle reguliere (betaalde) werkzaamheden loopt en dat het dus niet altijd lukt om iedereen vooraf te woord te staan. We doen ons best! Uiteraard is het ook afhankelijk van het succes van de actie.

Kunnen we ook langer samenwerken?

Dat is zeker bespreekbaar. Het doel van deze actie is oprecht en geen truc om via een sympathieke actie opeens een marketingmachine te laten draaien. Desalniettemin, het zou ook zonde om de ogen te sluiten voor mooie samenwerkingen met mooie mensen. Dus, mocht de wens er zijn om langer samen te werken, dan gaan we kijken wat er mogelijk is

Kan ik die hoodie ook los kopen?

Ja, dat kan! De kosten zijn €50 per trui, inclusief verzendkosten en inclusief een donatie van €10 aan Make-A-Wish. Je kunt via de contactpagina aangeven dat je een hoodie wilt kopen. Geef daarbij even aan welke maat je wilt hebben. Meer hoodies bestellen mag uiteraard ook!

Kan ik je helpen?

Ja, graag! Je kunt mij op verschillende manier helpen. Op de eerste plaats kun je (gratis) helpen door deze actie aandacht te geven binnen je netwerk. Of dat nu online of offline is. Je kunt het delen via sociale media, of wanneer je bijvoorbeeld bevriende ondernemers spreekt. Alles is goed. Daarnaast kun je helpen door geld te doneren aan Make-A-Wish of een hoodie te bestellen. Als laatste zijn we aan het kijken in hoeverre het mogelijk is om een soort support netwerkt op te bouwen van partijen die in de breedste zin des woords wat willen en kunnen bijdragen. Alles in lijn van de doelstelling om middels het helpen van organisaties geld op te halen voor zieke kinderen. Op dit moment is het nog niet bekend hoe we dat vorm gaan geven, maar daar komen we snel genoeg achter. Wil je op eigen initiatief iets bijdragen, neem dan contact op!

Mag ik ook gewoon doneren?

Ja, natuurlijk. Graag zelfs! Dat kun je zelf gelijk hier doen bij Make-A-Wish.

Hoe zit dat nu met Corona?

Goede vraag. Complex uiteraard. Maar ik denk dat je bedoelt hoe ik je kan helpen zo met Corona. We gaan dat per situatie bekijken. Bijna wekelijks hebben we te maken met wijzigingen in regels, dus het lastig om voor een vast passend beleid te kiezen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we rekening houden met de wederzijdse wensen en dan komen we er wel uit. Wellicht doen we (video)calls, wellicht hebben we wandelmeetings, wellicht hebben we een afspraak op passende afstand, wellicht valt het over een paar maanden allemaal wel weer mee. We gaan het zien en we houden ondertussen altijd rekening met onze veiligheid.

Wat kost je normaal?

Dat vráág je toch niet, haha. But seriously, normaal gesproken beweegt mijn tarief tussen de €100 (langlopende interim trajecten) en €250 (korte incidentele klussen) per uur. Maar nu dus, tijdelijk voor deze actie, gratis.

Hoeveel geld wil je ophalen?

Zo veel mogelijk natuurlijk, maar in de tussentijd heb ik het doel op 5.000 EUR gesteld omdat ik iets realistisch en haalbaars wil neerzetten. Echter, ik hoop van harte dat ik dat bedrag snel weet te behalen en ver achter mij weet te laten. Ik zou het heel gaaf vinden als het uiteindelijk veel hoger wordt.

Mag ik ook geld naar een ander goed doel overmaken?

Dat mag uiteraard altijd, dus voel je vrij om dat te doen. Dat staat alleen los van deze actie.

Waarom Make-A-Wish?

Er zijn veel goede doelen in Nederland en met veel daarvan heb ik in het verleden mogen samenwerken. De vraag is dan natuurlijk logisch waarom niet die-of-die? In alle eerlijkheid heeft het er vooral mee te maken dat ik mij soms zo bevoorrecht voel dat ik een gezond kind heb wat gewoon zijn leven kan leiden zoals hij dat wil. Hij kan opgroeien met alle uitdagingen en mogelijkheden die hij heeft, zonder dat zijn wereld eenzijdig wordt bepaald door een levensbedreigende ziekte. Als je daar bij stil staat, dan besef je hoe belangrijk de rol van Make-A-Wish kan zijn.

Wat is het verhaal met FiveLeggedSheep?

Leuk dat je daar naar vraagt! FiveLeggedSheep was ooit de naam van mijn eenmanszaak toen ik begon als zelfstandig ondernemer. Ik zocht een naam die goed bij mij paste en niet te serieus was. Het is een letterlijke vertaling van het schaap met de vijf poten, maar omdat deze uitdrukking niet in de Engelse taal bestaat refereert de vertaling eigenlijk niet naar heel veel meer dan een soort invalide kinderboerderijdier. Met een knipoog dus. De iets meer serieuze uitleg is dat ik bij veel organisaties merk dat er vaak behoefte is aan mensen die vanuit diverse disciplines naar de uitdagingen kijken. Juristen, finance managers, IT’ers, marketeers, salesmensen, ze hebben allemaal hun eigen specialisatie en (dientengevolge) hun eigen insteek bij het bedenken van oplossingen. Mijn zeer diverse achtergrond geeft mij de mogelijkheid om vanuit verschillende perspectieven naar dezelfde problematiek te kijken en in het realiseren van een oplossing makkelijk te kunnen communiceren met diverse specialisten. In de praktijk werkt dat uitstekend, al zeg ik het zelf.

Kan ik nieuwe concepten met je bespreken?

Uiteraard. Ik heb veel ondernemers mogen helpen met het bedenken en uitwerken van een nieuw concept. Dus ik kan je daar op een kritische, creatieve en integere manier mee helpen. Mocht je er de behoefte aan hebben om helemaal zeker te weten dat hetgeen we met elkaar bespreken over je nieuwe concept tussen ons blijft, dan ben ik van harte bereid om vooraf een geheimhoudingsovereenkomst of non-disclosure agreement (NDA) te ondertekenen. Net dat beetje extra zekerheid.

Hoe gaat de betaling/donatie achteraf?

Simpel. Je gaat achteraf naar mijn actiepagina bij Make-A-Wish en geeft daar aan wat je wilt doneren en voert je gegevens in. Mocht je het leuk vinden om een hoodie te ontvangen, doneer dan meer dan €200 en mail daarna even je maat.

Zit er een addertje onder het gras?

Nee.

Hoodie

Doneer jij meer dan €200 euro aan Make-A-Wish via mijn actiepagina? Dan ontvang je van mij deze te gekke FiveLeggedSheep hoodie!