Energiek & Vitaal

Nienke Bloksma, een van onze deelnemers én donateurs, is de eigenaresse van Energiek & Vitaal op het prachtige eiland Texel. Lees hier over haar ervaring met FiveLeggedSheep en Gijs!

Kun je wat over Energiek & Vitaal vertellen?
Al bijna 35 jaar geleden ben ik ‘aangespoeld’ op Texel. Als enthousiaste twintiger geloofde ik erin dat ik de wereld een stukje mooier kon maken. En dat geloof ik nog steeds. De manier waarop is in de loop der jaren veranderd, de passie niet. Ik hou ervan om mensen te laten stralen. Ik vind het enorm fascinerend om te zien hoe voeding, beweging, ontspanning, emoties, gedachten en bezieling invloed op elkaar hebben. En hoe je door kleine veranderingen op het ene vlak, ook enorme veranderingen op andere vlakken teweeg kan brengen.

In mijn leven heb ik behoorlijk wat uitdagingen gehad. Het is een keuze of je dan bij de pakken neer gaat zitten, of dat je ervan leert en er als een rijker mens uitkomt. Dat is niet altijd gemakkelijk. Mijn ervaringen, gecombineerd met mijn opleiding tot leefstijl- en vitaliteitscoach, zet ik graag in om mensen net dat duwtje in de rug te geven dat iemand soms nodig heeft.

Met Energiek & Vitaal help ik mensen om weer lekkerder in hun vel te komen zitten. Dat kan zowel fysiek als mentaal zijn, vaak een combinatie van beide. Ze zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo help ik mensen die willen afvallen door voedingsadviezen te geven volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, maar ook door mentale blokkades op te lossen, waardoor ze minder behoefte krijgen om te snaaien, bijvoorbeeld. Energiek & Vitaal is gespecialiseerd in stressreductie en gewichtsbeheersing. Door zowel het fysieke deel als het mentale deel integraal aan te pakken, heb je sneller resultaat.

Hoe ben je bij FiveLeggedSheep terecht gekomen?
Als lid van de Business Tribe bij 365 Dagen Succesvol zag ik een uitnodiging van FiveLeggedSheep om ondernemers te helpen. Omdat ik op dat moment net mijn bedrijf vorm aan het geven was, leek me dit een prachtige gelegenheid om wat ideeën die ik had voor te leggen aan een ervaren ondernemer.

Hoe was het om met Gijs te kunnen sparren en te overleggen?
Gijs is er goed in om snel een setting te creëren waarin je je vertrouwd en ontspannen voelt. Hij geeft je de tijd om je verhaal te vertellen, pikt daar een aantal aspecten uit en geeft daar positieve feedback op. Dat is erg fijn, want soms zit je zo in je eigen verhaal, dat je niet meer goed kunt beoordelen hoe kansrijk bepaalde ideeën zijn.

Wat heeft het jou of je onderneming gebracht?
Vooraf had ik een hoofd vol met ideeën, waarvan ik geen idee had of het kansrijke ideeën waren. Gijs heeft mij geholpen door aan te geven welke ideeën hij kansrijk acht en welke minder. Hierdoor kan ik beter focus aanbrengen en prioriteiten stellen bij het verder vormgeven van mijn bedrijf.

Wat zijn je toekomstplannen of doelen voor de komende tijd?
Komende maand ga ik mijn laatste examens halen. Daarna moet Energiek & Vitaal vorm gaan krijgen. Ik richt mij dan met name op twee activiteiten:

  • Individueel coachen (kan ook online als mensen verder weg wonen)
  • Het aanbieden van arrangementen waarbij mensen een aantal dagen naar Texel komen voor een intensiever programma, even er helemaal uit. In combinatie met (online) begeleiding na afloop om het geleerde ook te borgen.

Beide activiteiten zowel op het gebied van stressreductie als gewichtsbeheersing. Het individueel coachen kan ook met andere vraagstukken natuurlijk.

Nieuwsgierig geworden naar Energiek & Vitaal? Neem een kijkje op de website: https://www.energiekenvitaal.nl