Veranderen is pure noodzaak!

Vroeger, vroeger konden werknemers en bedrijven jaar in, jaar uit hetzelfde doen. Bedrijven hadden verdienmodellen die jarenlang mee konden en werknemers konden daarom naar volle tevredenheid jarenlang hetzelfde doen. Tegenwoordig ligt het anders. Verdienmodellen staan sneller onder druk dan ooit en van werknemers wordt verwacht dat ze flexibel zijn in hun werkzaamheden. Zakelijk succes wordt in steeds sterkere mate bepaald door het aanpassingsvermogen van de organisatie. En daarmee is dat succes dus afhankelijk geworden van de groei die werknemers doormaken.

Veranderen is pure noodzaakMaar, groei is duur of tijdrovend. Dus wat moet je doen? Ik heb een simpele en goedkope tip! Tijdens de wekelijkse meeting die ik met mijn team heb, lezen we. Je weet wel… boeken. Echte boeken, van papier! Om het lezen te stimuleren heb ik een boekenkast gekocht en mag iedereen zelf doorgeven welke boeken hij zou willen lezen en bestel ik deze. En nee, geen ‘50 tinten’. Daar bovenop heeft iedereen een half uur per week ‘leestijd’ om te voorkomen dat er ten onrechte aanspraak wordt gemaakt op privétijd. In ruil daarvoor moet iedereen ten minste twee boeken per jaar lezen en tijdens de wekelijkse teammeeting een korte boekbespreking er over houden.

Hierbij moeten in ieder geval de volgende punten naar voren komen:

  • Waarom heb je voor dit boek gekozen en wat hoopte je te leren?
  • Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd en wilt delen met het team?
  • Wat ga je na het lezen van dit boek anders doen?
  • Wie van je collega’s zou volgens jou dit boek moeten lezen én waarom?

Zo leert iedereen van elkaar en ontstaan er leuke gesprekken. Met een team van 15 zijn dat 30 boeken, 30 leuke discussies en 30 mooie nieuwe inzichten. Inzichten die mensen meenemen naar meetings, vergaderingen en in hun dagelijkse werk. Wij groeien als mens én als bedrijf!

 

Inzicht van de dag

Elke dag besef je je wel iets. Soms zijn het compleet nieuwe dingen, echte eyeopeners en game changers. Soms zijn het kleine dingen die je eigenlijk al wist, maar die je in de tussentijd bent vergeten en opeens weer voorbij komen. In mijn ‘inzicht van de dag’ schrijf ik kort en bondig over onderwerpen als leiderschap, persoonlijke effectiviteit, ondernemen, marketing, sales, communicatie, psychologie, nieuwe concepten en businesshacks. In eerste instantie om er voor te zorgen dat ik het zelf niet vergeet… en met een beetje geluk heb jij er ook wat aan! #IVDD

Leave a commentCopyright 2020 FiveLeggedSheep ©  All Rights Reserved