1% per poot

FiveLeggedSheep is er van overtuigd dat bedrijven zich moeten inzetten voor sociaal maatschappelijke problemen. Met de inzet van overheden en losse individuen gaan we er niet komen. Juist de hulp en aandacht van het bedrijfsleven geeft de mogelijkheid om vanuit een nieuw collectief grote problemen aan te pakken. Wanneer bedrijven hun kennis en middelen inzetten voor belangrijke problemen in de wereld kan er iets moois gebeuren. Met haar huidige omvang zal FiveLeggedSheep geen wereldschokkend verschil kunnen maken, maar dat is geen reden zijn om niets te doen. Dus we doen het toch!

Verschillende ziekten zorgen nog dagelijks voor onnodig veel leed. Iedere paar seconden sterft een kind aan honger. Oorlogen en natuurrampen leveren dramatische situaties op voor vele families. Op het gebied van ecologie hebben we wereldwijd nog grote stappen te zetten. Er moet dus wat gedaan worden en FiveLeggedSheep draagt met haar opdrachtgevers graag een steentje bij. En wanneer je als bedrijf de wereld beter maakt, komt er intern positieve energie vrij, die ook in de dagelijkse werkzaamheden merkbaar zal zijn.

Ondernemen doe je niet alleen met je verstand, maar ook met je hart. De passie die je voelt voor je vak gebruik je om niet te accepteren dat iets alleen maar ‘voldoende’ is, maar drijft je om altijd te gaan voor ‘uitstekend’. In het geval van FiveLeggedSheep wordt deze passie niet alleen ingezet in een zakelijke omgeving, maar ook daarbuiten. Mede daarom is FiveLeggedSheep het ‘1% per poot’ programma gestart, waarmee een vast deel van de opbrengsten naar geselecteerde goede doelen gaat.

De aanpak is eenvoudig. FiveLeggedSheep (het spreekwoordelijke schaap met vijf poten), maakt samen met haar opdrachtgevers 1% per poot over aan een goed doel. Met vijf poten levert dat in totaal 5% op. De opdrachtgever kiest uit onderstaande lijst één (of meerdere) goede doelen welke de gezamenlijke donatie zal ontvangen. Deelname is voor opdrachtgevers uiteraard vrijwillig, echter FiveLeggedSheep zal altijd haar deel overmaken naar onderstaande instellingen:

 

Alle goede doelen in bovenstaande lijst staan in het register van het CBF. Deze stichting heeft ten doel te bevorderen dat in Nederland de werving en besteding van fondsen door en voor charitatieve instellingen, op verantwoorde wijze plaatsvinden. Bovenstaande lijst is niet in steen gehouwen. Op verzoek, overleg en op basis van de actualiteit kunnen er wijzigingen worden aangebracht en geld gereserveerd worden voor andere goede doelen.

Copyright 2020 FiveLeggedSheep ©  All Rights Reserved