Contact: +31 (0)6 24 517 527

Bonussen werken niet!

De conclusie is simpel, bonussen werken niet. Het werkt alleen wanneer het gaat om werk waarbij er weinig tot niets wordt gevraagd van de intellectuele capaciteiten van de personen die je zou willen motiveren. Alleen als het gaat om fysieke arbeid leiden bonussen tot betere prestaties. Het wordt zelfs nog erger… bonussen leiden zelfs tot slechtere resultaten als het gaat om ‘denkwerk’.

We zijn opgegroeid en opgevoed met het idee dat als we mensen belonen dat we dan meer van hetzelfde gedrag krijgen wat we willen hebben. Daarbij hebben we ook geleerd dat als we slecht gedrag bestraffen dat we dan minder van dat specifieke gedrag krijgen. Deze conclusies zijn het resultaat van een onderzoek dat door het M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology) is uitgevoerd.

Er is echter goed nieuws. Het is namelijk een feit dat geld een motivator is, maar dan alleen in de omgekeerde variant. Dat wil zeggen dat als je te weinig betaalt, dat mensen niet gemotiveerd zijn. Als je ‘voldoende’ betaalt, dan is het geld issue van tafel en zijn er nog drie zaken die echt motiverend zijn, namelijk:

  • Autonomie; naar eigen wensen kunnen handelen geeft het prettige gevoel van zelfbeschikking
  • Meesterschap; ergens goed in worden geeft voldoening
  • Doelen; hogere doelen dan alleen geld geven mensen het idee onderdeel van iets groters te zijn.

Maar, kijk vooral naar onderstaande film. Een fantastische uitleg van het gehele onderzoek!

bron: www.theRSA.org

Gijsbert van der Meulen

Mijn naam is Gijsbert van der Meulen en met mijn bedrijf FiveLeggedSheep help ik organisaties heldere doelen te stellen om deze vervolgens op creatieve, transparante, resultaatgerichte en enthousiaste wijze te behalen. Mijn werkwijze bestaat uit een goede mix van cijfermatige analyses, het aanscherpen van processen, het delen van visie, het aanbrengen van ritme, het bieden van transparantie in doelen en resultaten en een enorme berg enthousiasme om het maximale uit de mensen te halen die verantwoordelijk zijn voor het behalen van de doelstellingen.

More Posts - Website - Twitter - LinkedIn

Leave a Reply