Contact: +31 (0)6 24 517 527

Succesvol Twitteren? 8 tips

Twitteren is simpel! Klopt, maar als je je blog, artikelen, widget, dienst of website wilt promoten onder een zo breed mogelijk publiek dan zijn er best een aantal handigheden om er wat extra vaart in te krijgen. Met behulp van veel volgers en je tweets geretweet te krijgen vergroot je de kans op succes enorm.
Hier zijn 8 manieren die bewezen succesvol zijn:

1.Deel nieuwe en relevante informatie
Het klinkt zo simpel, maar deel relevante en actuele informatie. Het aantal potentiële volgelingen die geïnteresseerd zijn om te horen wat je als ontbijt hebt gegeten is niet veel groter dan je huidige vriendenkring (of je moet Britney Spears zijn – meer dan 5 miljoen volgers). Ook tweets met informatie die duidelijk verouderd is levert je geen extra volgers op. Beperk je dus tot leuke, actuele, relevante informatie en beperk de onzin tweets tot maximaal 20 procent. Geef altijd wat informatie over jezelf het is voor volgers leuk om te weten wie je bent.

2.Retweet de ‘grote jongens’
Zelf even niets te melden, maar wel iets interessants gelezen wat je zou willen delen? Retweet de ‘grote jongens’ en hoop dat er iets van hun geluk (en volgers) op je afstraalt. Doe dit wel kort op de initiële tweet. Meer dan 24 uur later iets retweeten is vergelijkbaar met iemand een krant van een maand geleden geven.

3.Geef les en je krijgt studenten
Iedereen wil wel een keer goeroe worden. Al was het alleen al vanwege de mogelijkheid om een keer in een mooie functie te krijgen in de social media, marketing of reclame. Door uw volgelingen (of potentiële volgelingen) te onderwijzen in Twitter, Facebook, WordPress, et cetera creëert u studenten. Er zijn altijd mensen die u meer kunt vertellen over onderwerpen waar zij geïnteresseerd in zijn.

4.Optimaliseer je tweets
Search Engine Optimization (SEO) geldt niet alleen voor websites, maar ook voor Twitter. Het is dus van groot belang om je tweets te voorzien van pakkende trefwoorden. Woorden waar veel op wordt gezocht door gebruikers hebben dus een grotere kans om gelezen te worden door grote groepen. Twitter is hot! En als je dit artikel aan het lezen bent, of via een link hier terecht bent gekomen, dan weet je al dat het werkt. Tweets die over Twitter gaan en sociale media worden veel gelezen en gevolgd. Wil je woorden afkorten om je tweet kort te houden? Doe dat dan nooit met relevante woorden!

5.Retweet om geretweet te worden
Het zou het elfde gebod kunnen zijn. “Retweet anderen als u wilt dat anderen u retweeten”. Wederzijdse retweeting is een ongeschreven regel in Twitter en door het regelmatig beoefenen van dit elfde gebod zul je geleidelijk meer volgers en retweeters krijgen. Je helpt elkaar om een boodschap met een breder publiek te delen.

6.Timing is alles
Als je geretweet wil worden dan is het belangrijk om op het juiste moment je tweet te plaatsen. De piek tijd voor retweets ligt rond de 3 uur in de middag  en begint af te nemen na 19 uur. Overigens is vrijdag de beste geretweet te worden. Richt je je tweets op een land in een andere tijdszone, pas dan je tijden aan.

7.Houd tweets kort
Als je graag geretweet wil worden, maak het dan makkelijk voor anderen je bericht te retweeten zonder de tekst te hoeven bewerken. Een trouwe aanhanger wil de moeite wellicht nog nemen, maar de meeste mensen niet. Aangezien een tweet maximaal uit 140 karakters kan bestaan is de beste lengte voor een post tussen de 110 tot 115 karakters. Plaats je een link in een tweet verkort deze dan door gebruik te maken van bijvoorbeeld www.bit.ly

8.Wees aardig
Met uitzondering van structureel chagrijnige personen als Nico Dijkshoorn (briljant!) is  godslastering en emotioneel geladen Tweets niet de beste manier om veel volgers te krijgen. Tweets over werk, religie, media, persoonlijkheden en nieuws zullen je aanzienlijk populairder maken.

Gijsbert van der Meulen

Mijn naam is Gijsbert van der Meulen en met mijn bedrijf FiveLeggedSheep help ik organisaties heldere doelen te stellen om deze vervolgens op creatieve, transparante, resultaatgerichte en enthousiaste wijze te behalen. Mijn werkwijze bestaat uit een goede mix van cijfermatige analyses, het aanscherpen van processen, het delen van visie, het aanbrengen van ritme, het bieden van transparantie in doelen en resultaten en een enorme berg enthousiasme om het maximale uit de mensen te halen die verantwoordelijk zijn voor het behalen van de doelstellingen.

More Posts - Website - Twitter - LinkedIn

1 Comment
Leave a Reply